Home » Tekmovanja » Državno tekmovanje iz fizike 2013

ASTRONOMIJA

ASTRONOMSKO OPAZOVANJE

11. marec 2024 ob 19.30

(dan bo izbran glede na vreme)

Panorama Ptuj (na vrhu)

Informacije: kristina.pajek@guest.arnes.si

*z udeležbo na opazovanju pridobite 2 uri za OIV

astronomsko opazovanje 2024- vabilo 2 – barvno

Termini fizikalnega krožka

SKUPINA I (MEHANIKA) je vsak torek ob 7.10 v učilnici 7

SKUPINA II (TOPLOTA,  ELEKTRIKA ) je vsako drugo sredo ob 7.1o, zaćnemo januarja 2024.   

SKUPINA III (vsa poglavja), po dogovoru

Krožek poteka v učilnici 2.

Informacije na :

viktor.vidovic@guest.arnes.si

 

Državno tekmovanje iz fizike 2013

Jernej Leskovar je dosegel  2.mesto na Državnem tekmovanju iz fizike

 

Jernej Leskovar, 2.mesto
Jernej Leskovar, 2.mesto

 

Dijak iz 3.c razreda, Jernej Leskovar, je dosegel 2. mesto na 52. državnem tekmovanju iz fizike. Za doseženo uvrstitev je prejel zlato Stefanovo priznanje in drugo nagrado Društva matematikov, fizikov in astronomov.

Čestitamo! Ponosni smo nate.

Aktiv fizikov

 

 

 

 

 

 

 

Državno tekmovanje iz fizike 2013 

13. 4. 2013, je v   Novem mestu, na Srednji elektro šoli in tehniški gimnaziji,  potekalo državno tekmovanje srednjih šol v znanju fizike. Tokratnega, že 52. državnega tekmovanja v fiziki za srednje šole, se je udeležilo skupno 127 dijakov iz slovenskih srednjih šol, ki so se uspeli najvišje uvrstiti v regijskih izbirnih tekmovanjih. Tekmovanje organizira Društvo matematikov, fizikov in astronomov Slovenije. Tekmovanje je nadzirala 20-članska državna tekmovalna komisija, katere predsednik je dr. Bojan Golli, vodja tekmovanja pa mag. Ciril Dominko. Ostali člani so študentje fizike in bivši udeleženci fizikalnih olimpijad.

Državnega tekmovanja sta se udeležila Jernej Leskovar in Jakob Murko, ki sta bila naša najboljša tekmovalca na letošnjem regijskem tekmovanju iz fizike. Reševala sta naloge  v II. skupini, to so naloge iz poglavja elektrike in toplote. V zelo močni konkurenci je Jernej dosegel 35 točk od možnih 40. Zmagal je dijak II. Gimnazije Maribor s 36 točkami. Točke Jerneja so zadostovale  za delitev drugega mesta, za kar je  prejel drugo nagrado in zlato Stefanovo priznanje.  Jakob iz 3.d razreda pa je prejel srebrno priznanje.  Uspeh zasluži še posebno priznanje aktiva fizikov, kajti naši dijaki poslušajo fiziko le dve uri tedensko, med tem ko nekateri tekmovalci, predvsem  iz mednarodnih oddelkov Gimnazije Bežigrad in II.Gimnazije Maribor poslušajo fiziko 6 ur tedensko. Zato je že vsaka uvrstitev na državno tekmovanje izjemen uspeh.  Upamo lahko samo, da se bo Jernej dobro odrezal tudi v letu 2014,  saj tekmovanje v skupini III vodi na  izbirn0 tekmovanje za Fizikalno olimpijado. Enkrat smo že uspeli. Bilo je daljnega leta 1994 v Pekingu, ko je bil odličen Primož Kušar.

Čestitam!

Viktor Vidovič

 

 

 

 

%d bloggers like this: