Home » Razno » Šolsko tekmovanje iz fizike ČMRLJ 2020

Šolsko tekmovanje iz fizike ČMRLJ 2020

V četrtek, 8. 10. 2020 smo v prostorih naše gimnazije organizirali tekmovanje iz fizike Čmrlj. Tekmovanja se lahko udeležijo dijaki 1. letnika srednje šole oziroma dijaki, ki se prvo leto učijo fiziko na srednješolski stopnji. Naloge so izbirnega tipa in jih je praviloma 20. Pri vsaki je praviloma pet možnih odgovorov (A, B, C, D, E). Na tekmovanju v znanju fizike Čmrlj pridejo v poštev vse fizikalne vsebine iz naravoslovja ter vsebine fizike iz 8. in 9. razreda, vključno z izbirnimi vsebinami.


Od prijavljenih 46 dijakov je tekmovalo 40 dijakov prvih letnikov. Čas reševanja nalog je bil 60 minut. Nekatere naloge so bile težke in so zahtevala dobro predznanje fizike iz osnovne šole. Nekaj je bilo tudi takih, ki so zahtevale le splošno fizikalno razgledanost. Šele po jesenskih počitnicah smo prejeli dokončne, uradne rezultate. Državna tekmovalna komisija DMFA se je odločilo, da 14 naših najboljših tekmovalcev nagradi z bronastim Stefanovim priznanjem. Dobitniki bronastih priznanj so:
Barbara Kropec (1. a), Aljaž Habjanec (1. c), Luka Draguš Turin (1. š), Nuša Krapša (1. c), Lea Polanec (1. c), Tin Šoškič (1. a), Rok Cesar (1. a), Neli Orešek (1. b), Filip Fras ( 1. š), Tamara Slanič (1. c), Hana Skrbinšek (1. c), Anđela Kostič (1. a), Sara Merc (1. c) in Venessa Repič (1. c).
Prvo mesto je dosegla Barbara Kropec , drugo Aljaž Habjanec in tretje Luka Draguš Turin.
Čestitamo!

Pripravil
Viktor Vidovič, profesor fizike.

%d bloggers like this: