Home » Razno » Državno tekmovanje iz fizike 2024

ASTRONOMIJA

ASTRONOMSKO OPAZOVANJE

 

(dan bo izbran glede na vreme)

Panorama Ptuj (na vrhu)

Informacije: kristina.pajek@guest.arnes.si

*z udeležbo na opazovanju pridobite 2 uri za OIV

 

Termini fizikalnega krožka

SKUPINA I (MEHANIKA) je vsak torek ob 7.10 v učilnici 7

SKUPINA II (TOPLOTA,  ELEKTRIKA ) je vsako drugo sredo ob 7.1o, zaćnemo januarja 2024.   

SKUPINA III (vsa poglavja), po dogovoru

Krožek poteka v učilnici 2.

Informacije na :

viktor.vidovic@guest.arnes.si

 

Državno tekmovanje iz fizike 2024

13. 4. 2024 je na Gimnaziji Vič potekalo državno tekmovanje srednjih šol v znanju fizike.

Opis ni na voljo
Gimnazija Vič

Tokratnega, že 62. državnega tekmovanja v fiziki za srednje šole, se je udeležilo skupno 142 dijakov iz slovenskih srednjih šol, ki so zbrali dovolj točk v osmih regijskih izbirnih tekmovanjih. V skupini I je tekmovalo 54, v skupini II 43 in skupini III 45 tekmovalcev. Tekmovanje organizira Društvo matematikov, fizikov in astronomov Slovenije. Tekmovanje je nadzirala 20-članska državna tekmovalna komisija, katerega vodja tekmovanja je dr. Jurij Bajec. Ostali člani so študentje fizike in bivši udeleženci fizikalnih olimpijad.

Opis ni na voljo

Državnega tekmovanja se je udeležil le Tomaž Holc iz 3.d, Miha Vaupotič iz 2.b, pa se zaradi šolske ekskurzije v Pariz ni mogel udeležiti.

Tomaž je reševal naloge v II. skupini, to so naloge iz poglavja elektrike in toplote.

V zelo močni konkurenci je Tomaž Holc dosegel 30 točk od možnih 40, kar je bilo tudi največ med vsemi tekmovalci skupine II. Tako je dosegel prvo mesto v državi in dobil tudi prvo nagrado (DMFA). Osvojil je tudi zlato Stefanovo priznanje.

Opis ni na voljo
Tomaž Holc iz 3.d

Priznanje za vrhunski dosežek izrekamo tudi s strani aktiva fizikov. Tomaž je izjemen tudi na drugih predmetnih področjih in posega po najvišjih uvrstitvah. Naši dijaki imajo na urniku le dve uri fizike tedensko. Nekateri tekmovalci, iz drugih šol, predvsem iz mednarodnih oddelkov slovenskih gimnazij, pa kar 5 ur. Zato je že vsaka uvrstitev na državno tekmovanje iz fizike izjemen uspeh. Upamo, da bo Tomaž tudi naslednje leto, v skupini III, uspel doseči tako vrhunski rezultat in se uvrstiti v olimpijsko ekipo.

Čestitam!

Viktor Vidovič, profesor fizike

%d bloggers like this: